Nedělní palačinky

Palačinky jsou od jakživa moje nejoblíbenější jídlo. Kuchtila mi je babička aby mě vykrmila, slavnostně maminka, taťka pro radost a můj milý z lásky. Pokaždé byly výborné a od každého trošku jiné. Jeden čas jsem si je dávala pravidelně v různých restauracích, abych vyzkoušela kde jaké mají, Bavilo mě pozorovat jestli k nim přinesou lžíci a vidličku tak,  jak se správně má a nebo jen příbor. Palačinky "a la Kamil" jsou první recept, který jsem si napsala. Moc ráda je smažím, ale  nikdy nejsou tak výborné jako od něho samotného. 

 

Potřebujeme:

 

Hrneček na odměření surovin

1 a 3/4 hrnku hladké mouky

3/4 hrnku cukru 

1- 2 ks vajíček

mléko (tolik, aby nám vzniklo tekuté těsto)

 

Postup:

 

Připravíme si velký "kastrólek", ve kterém smícháme mouku, cukr, vajíčka a přiměřené množství mléka (tak aby těsto bylo dostatečně tekuté). Směs lejeme na rezehřátou pánev (na které máme malé množství oleje). Jakmile začnou palačince zlátnou okraje, otáčíme a smažíme z druhé strany. Kdo umí palačinky házet, má vyhráno. 

Podáváme ideálně v neděli dopoledne při cestovatelských pořadech ČT, palačinky plníme domácí marmeládou, šlehačkou, ovocem nebo zakysanou smetanou.