Bublanina s ovocem

Tento recept mi předal můj milý Kamča, který se ho naučil doma u svojí mámy. Koláč se vždycky podaří a chutná výborně. Jen je bohužel hodně sladký a tak se musí jíst s rozumem (i když je to často hodně těžké). Na ozdobu můžete využít jakékoli sezónní ovoce a postup je krásně jednoduchý protože měříme podle oblíbeného hrnečku.

 

 

Potřebujeme:

 

Hrneček, podle kterého budeme odměřovat suroviny

2 hrnečky hladké mouky

3/4 hrnečku cukru

3/4 hrnečku oleje

3 ks vajíček

1 ks kypřící prášek

1 ks vanilkový cukr

Mléko podle potřeby (středně tekuté těsto)

Ovoce na ozdobu podle chuti (ideální jsou meruňky nebo jahody, jablíčka)

 

Postup:

 

Ve velkém vandlínku smícháme mouku, cukr, olej, vajíčka, kypřící prášek, vanilkový cukr a dolejeme mlékem. Vše poctivě promícháme do požadované konzistence a vylejeme na máslem vytřený a moukou vysypaný plech. Pečeme do zlatova cca 20 min na 180 stupňů